قونیه، مولانا و عبادت سما

قونیه، به‌خاطر وجود آرامگاه مولوی بسیار معروف است و همه ساله گردشگران و مشتاقان بسیاری را به سوی ترکیه می‌کشاند. علاوه بر آرامگاه و موزه مولوی دیدنی های بسیاری در این شهر وجود دارد که می‌توانید در سفر به این شهر از آن‌ها بازدید کنید.

مسجد عزیزیه

بنایی مربوط به دوره عثمانی است که در قسمت تجاری شهر قار گرفته است. مسجد اصلی را مصطفی پاشا، همسر خدیجه سلطان دختر سلطان احمد چهارم، در سال‌های بین ۱۶۷۱ و ۱۶۷۶ بنا کرد.

این بنا در سال ۱۸۶۷ در اثر آتش‌سوزی ویران شد، اما pertevniyal سلطان، مادر سلطان عبدالعزیز در سال ۱۸۷۴ بازسازای شد. این مسجد در نزدیکی موزه مولوی قرار دارد.

 

مقبره مولانا سفر به قونیه تور قونیه و تور ترکیه

آرامگاه و موزه مولانا

آرامگاه و موزه مولانا، مقبره جلال‌الدین محمد رومی، صوفی ایرانی است. زمانی که پدر مولانا، بهاالدین ولد، در سال ۱۲۳۱ فوت شد، سلطان علاالدین کیقباد، پادشاه سلجوقی، دستور داد تا او را در باغ رز خود دفن کنند، و زمانی هم که جلال‌الدین جان به جان آفرین سپرد، او را در کنار پدرش دفن کردند. این بنا که در سال ۱۹۲۷ به موزه تبدیل شد، اتاق‌های مختلفی دارد.

باغ پروانه گرمسیری قونیه

باغ پروانه گرمسیری قونیه یک باغ منحصربه فرد با انواع پروانه‌ها و حشرات در یک محیط زیست زیبا است. این مجموعه شامل سه ساختمان است که باهم یک شکل پروانه را تشکیل می‌دهند که باغ پروانه با ۲,۱۰۰ مترمربع مساحت، موزه حشرات با ۵۵۰ مترمربع، ساختمان مخلوط با مساحت ۸۰۰ مترمربع و سالن چند منظوره، دفاتر و واحده‌های خرده‌فروشی را شامل می‌شود.

مسجد و مقبره شمس تبریزی

مسجد و مقبره شمس تبریزی که در قرن ۱۶ بازسازی شد، از موزه مولوی دور نیست، و نسبت به آن همچنین خلوت‌تر است. ورود به این مکان رایگان است.

روستای سیله

روستای سیله، یکی از معدود روستاهایی بود که ساکنانش تا سال ۱۹۲۲ به زبان یونانی کاپادوکیه صحبت می‌کردند. یونانی‌ها و ترک ها به‌مدت ۸۰۰ سال در این مکان، با صلح و دوستی در کنار هم زندگی کردند. دلیل این صلح و آرامش وجود جلال‌الدین محمد رومی بود که شاهد معجزه‌ای در نزدیکی صومعه مسیحی  saint Chariton بود.

جلال‌الدین یک مسجد کوچک داخل صومعه ساخت. جالب است بدانید که او اشعاری را به زبان یونانی با دست‌خط عربی- ترکی می‌نوشت، و همین دلیل آن است که هنوز روستاییان ترکی را با الفبای یونانی می‌نویسند. این طرز نوشتن در تمام منطقه رواج یافت و امروزه به خط کارامانلی ترکی معروف است.

دیدنی های مارماریس

مارماریس یکی از شهرهای ساحلی در کنار دریای مدیترانه و اژه است که به‌خاطر موقعیت جغرافیایی خاص، طبیعت فوق‌العاده زیبایی دارد. این شهر بندری در جنوب غرب ترکیه و استان موغله قرار دارد. مارماریس شهری قدیمی است و قدمت آن به ۶ قرن قبل از میلاد مسیح می‌رسد. دیدنی های مارماریس گردشگران را مسحور می‌کند و آن‌ها را به‌سمت خود می‌کشاند. در سال‌های اخیر تور مارماریس از بین انواع تورهای ترکیه، طرفداران خاص خود را پیدا کرده و این شهر در میان گردشگران ایرانی شناخته شده است.

این شهر دو لنگرگاه اصلی و بنادر متعددی دارد و مرکز کشتی‌رانی و غواصی محسوب می‌شود. در ادامه می‌خواهیم برترین جاذبه‌های گردشگری مارماریس را از نگاه کاربران وب‌سایت تریپ‌ادوایزر، به شما معرفی کنیم.

مارماریس مارینا

مارماریس مارینا (Marmaris Marina) محلی برای رفت و آمد کشتی‌های تفریحی لوکس است و مقصد مناسبی برای گرداشگرانی است که می‌خواهند با رستوران‌های خوب، مراکز خرید بزرگ و استخرها و سواحل زیبا، اوقات خوشی را سپری کنند. مارینا مکانی است که معمولا پر از گردشگرانی است که از چشم‌انداز زیبای دریا و قایق‌های رنگارنگ لذت می‌‌برند. درست مثل بقیه خطوط ساحلی این شهر، مارماریس مارینا مملو از رستوران‌های شلوغ است که میزبان مسافرانی است که برای غذا خوردن یا نوشیدن نوشیدنی‌های گوارا کنار ساحل به آنجا آمده‌اند. پیدا کردن رستورانی که در مارینا قیمت مناسب داشته باشد، کار آسانی است و می‌توانید با پرداخت هزینه معقول، ساعتی را آنجا سپری کنید و از نسیم ملایمی که از سمت دریا می‌وزد، لذت ببرید. البته قیمت قایق‌های تفریحی نیز بسیار مناسب است و می‌توانید تمام طول روز را در دریا سپری کنید.

منطقه و نهر دالیان

در نهر دالیان (Dalyan Nehri) شنا کنید، یا برای بازدید از مقبره‌های حکاکی شده مشهور در اطراف کوه‌ها، با قایق در این رود به گشت‌وگذار بپردازید. از رودخانه می‌توانید به تماشای حیات وحش از جمله حواصیل (پرندگانی که گردن و پای درازی دارند)، مرغ ماهی‌خوار سفید و قره غاز بنشینید. با سوار شدن بر قایق از تماشای رودخانه زیبا لذت ببرید و از ساحل لاک‌پشت دیدن کنید. این منطقه یکی از مناطق تاریخی مارماریس محسوب می‌شود و دولت ترکیه به‌خوبی از آن محافظت می‌کند.

جزیره سدیر

جزیره سدیر (Sedir Island) که با نام جزیره کلئوپاترا (Cleopatra Island) هم شناخته می‌شود، جزیره کوچکی در خلیج گوکوا است. این جزیره به خاطر داشتن سواحل صدفی شهرت دارد. گفته می‌شود که این شن ارگانیک از دریای سرخ توسط کشتی به این منطقه آورده شده است.

هر دانه از این شن‌ها کاملا گرد است، به همین دلیل این ساحل به‌شدت توسط دولت محافظت می‌شود تا از بردن این شن‌ها توسط گردشگران جلوگیری شود. بر اساس یک افسانه، آنتونی و کلئوپاترا تا اینجا شنا کردند و شن‌ها توسط کشتی از شمال آفریقا به این ساحل آورده شد. گفته می‌شود این نوع شن فقط در مصر پیدا می‌شود.

فواره‌ های رقصان

در مرکز شهر مارماریس، فواره‌های رقصان قرار دارند که یکی از جاذبه‌های گردشگری اصلی شهر محسوب می‌شود و هم برای بزرگسالان جذاب است و هم برای کودکان. شب‌ها که این فواره‌ها با موسیقی به رقص درمی‌آیند، جلوه‌ای زیبا ایجاد می‌کنند و گردشگران را به‌سمت خود جذب می‌کنند. این نمایش حدود نیم ساعت طول می‌کشد و تماشای آن رایگان است.

موزه مارماریس

موزه مارماریس (Marmaris museum) در قلعه‌ای تاریخی قرار دارد که بالاترین نقطه در مارماریس قدیمی است و چشم‌اندازی فوق‌العاده از دریا و شهر دارد. برای رسیدن به این موزه باید از تپه‌ای بالا بروید؛ اما ارزشش را دارد. در این موزه می‌توانید آثاری از تاریخ و هنر امپراتوری عثمانی را مشاهده کنید.